V Dzień Rodziny w Przyłęku - czerwiec 2017 r.

DZIEŃ RODZINY W PRZYŁĘKU

Jak co roku w połowie czerwca w Przyłęku odbył się (już PIĄTY!!) Dzień Rodziny – święto Dzieci i ich Rodziców, rodzeństwa i wszystkich przyjaciół Ośrodka.

W środę 14 czerwca od godziny 10 w Specjalnym Ośrodku Szkolno-Wychowawczym w Przyłęku działo się bardzo dużo…
Na początku wystąpiły dwie uczennice – Marysia i Ola oraz ich nauczycieli – p. Marta i p. Patrycja z fantastycznym pokazem FLAMENCO, zakończonym solówką na gitarze w wykonaniu Eryka :D

Następnie miało miejsce przedstawienie „RZEPKA” (wiersz Juliana Tuwima), które przygotowały wszystkie Nauczycielki ze Szkoły – radości i śmiechu było co niemiara, dzieciaki były absolutnie zachwycone widząc swoje nauczycielki przebrane na scenie J

Na koniec pokazów w budynku szkoły odbyło się muzyczne przedstawienie przygotowane przez zaproszone na Dzień Rodziny dzieci ze szkoły w Izdebnie. Dziewiątka młodych artystów zaprezentowała muzyczne (można by powiedzieć jazzowe) aranżacje wierszyków Tuwima i Brzechwy, m.in. „Okulary”, „Katar”, „Stryjek” i „Zegarek”. Publika szalała, a występ okazał się ogromnym sukcesem!!:) wszystkim młodym wykonawcom serdecznie gratulujemy !!

Druga część Dnia Rodziny odbyła się już na dworze, za budynkiem szkoły, a rozpoczął ją występ Zespołu Ludowego z Gończyc, który wykonał kilka tradycyjnych polskich utworów J gdyby nie padający w tym czasie deszcz, jesteśmy pewni, że wszyscy tańczyliby pod sceną, a tak musieliśmy się zadowolić tańcami pod namiotem :p
Po koncercie Zespołu, wystąpiły dzieci z SOSW Przyłęk z piosenkami: Czesława Niemena „Sen o Warszawie” oraz Majki Jeżowskiej „Wszystkie dzieci nasze są”.

Kolejną ogromną atrakcją był…pożar i akcja gaśnicza Straży Pożarnej z Sobolewa J pożar oczywiście był w pełni kontrolowany, a największą radość sprawiła dzieciakom piana gaśnicza (nowość zaprezentowana przez Strażaków), w której mogły się kąpać i szaleć.

Na zakończenie Dnia Rodziny odbyły się zawody sportowe, w których uczestniczyły nie tylko dzieci, ale również chętni Rodzice i Nauczyciele – prowadził je p. Hubert, a w konkurujących ze sobą drużynach znalazły się p. Mela i p. Patrycja J

Cały dzień był fantastyczny :D wszyscy doskonale się bawili, występy były fenomenalne… A w przyszłym roku czekamy na jeszcze więcej radości, uśmiechów i pokazów ;)

Odsłon: 3056

Wszystkie prawa zastrzeżone © 2012 Fundacja Akademia Życia. Projekt i wykonanie: Sebastian Miecielica. Na silniku WinduCMS.